Hypotheken

Het vinden van een gepaste hypotheeklening is een complexe aangelegenheid. Ondoorzichtigheid, verkeerde informatie, geen benul hebben van de bijkomende kosten en allerlei beperkende maatregelen… dit alles maakt de keuze erg moeilijk. Een reden voor dit probleem is niet moeilijk te vinden als je weet dat een bank gemiddeld meer dan tweehonderd verschillende diensten verkoopt.

Het geduldig bespreken van de voor- en nadelen van jouw hypothecaire lening valt buiten de strategische regels van een doelgericht verkoopgesprek met je bankier. Er moet immers gescoord worden! Dit is nu precies waar wij ons onderscheiden. DHS Finance neemt de tijd voor u en zal op basis van haar expertise en uw wensen, samen met u een voorstel op maat uitwerken.

DHS Finance, je eigen makelaar, ook voor hypotheken.

hypotheekbedrag bepalen
Het hypotheekbedrag bepalen

Hoeveel je mag lenen hangt af van verschillende factoren. De hypotheekverstrekker gaat aan de hand van die factoren je maximale hypotheekbedrag berekenen en een analyse maken van jouw dossier om te bekijken of je in aanmerking komt voor de gewenste hypotheek. Maar wat houd een credit-scoring nu net en met welke factoren houdt men rekening?

Lees meer
verschillende hypotheekvormen
De verschillende hypotheekvormen

Als we spreken over hypotheekvormen, dan bedoelen we eigenlijk de manier waarop je de hypotheek aflost. Zoals de titel doet vermoeden zijn er verschillende hypotheekvormen met elk eigen voor- en nadelen. Welke hypotheekvorm is voor jou de beste? Dat hangt af van jouw situatie en wensen. DHS Finance schept duidelijkheid...

Lees meer
Hypotheekrente
Hypotheekrente

Men zegt wel eens "voor niets gaat de zon op" en ook in de hypotheekwereld is dat een waarheid. De kredietverstrekker gaat jou een bepaald bedrag ter beschikking stellen en zal je voor die dienst een kost aanrekenen in de vorm van een hypotheekrente. Hoe die kost wordt berekend en welke invloed de hypotheekrente op het uiteindelijk terugbetaalde bedrag heeft legt DHS Finance je transparant uit.

Lees meer
hypotheekkosten & hypotheekverplichtingen
Kosten & verplichtingen

Naast de aankoopprijs van het vastgoed zijn er nog een aantal extra kosten waar je rekening moet mee houden vooraleer je overgaat tot een aankoop. Voorts zijn er een aantal verplichtingen, al dan niet opgelegd door de overheid, die in orde gemaakt moeten worden en die niet allemaal kosteloos zijn. DHS Finance somt ze voor je op.

Lees meer
hypotheek voordelen & hypotheek vrijstellingen
Voordelen & vrijstellingen

Gelukkig is niet alles kommer en kwel en moet niet alles geld kosten. Naast het feit dat je een eigen thuis verwerft als je vastgoed aankoopt kan je bijna met zekerheid genieten van één of meerdere voordelen en vrijstellingen bij het onderschrijven van een hypothecair krediet of woonlening. DHS Finance tracht een overzicht te geven.

Lees meer
hypotheek voorbeelden
Enkele voorbeeldsituaties

Er zijn tal van redenen en mogelijkheden om beroep te doen op een hypotheek en de kosten kunnen nogal verschillen van situatie tot situatie. Zo zal je bij het bouwen van een woning rekening moeten houden met de belasting op toegevoegde waarde (BTW) terwijl je bij de aankoop van een bestaande woning schrijfgeld moet betalen.

Lees meer