Verschillende hypotheekvormen

Een gepaste hypotheeklening is vaak niet iets wat je zomaar "uit een rek neemt". Ja, er zijn een aantal "standaard" hypotheekvormen maar om je maandlast perfect af te stemmen op je mogelijkheden is combineren vaak het sleutelwoord. Hieronder verduidelijken we alvast de meest gangbare hypotheekvormen.

Vaste mensualiteit

Dezelfde maandlast gedurende de volledige looptijd. In het begin betaal je meer intresten terug en naarmate de looptijd vordert ga je meer kapitaal terugbetalen.

Lees meer
Vaste kapitaalsaflossing

De kapitaalsaflossingen zullen steeds gelijk lopen en het intrestgedeelte zal hoog beginnen maar elke maand dalen. Deze hypotheekvorm is op het einde van de looptijd steeds de goedkoopste!

Lees meer
Startershypotheek

Je maandlast zal laag beginnen en lichtjes stijgen. Speciaal ontworpen voor mensen die aan het begin van hun carrière staan en er dus vanuit kunnen gaan dat hun inkomen/loon nog zal stijgen.

Lees meer
Einde termijn

Je betaald alleen rente/intresten en geen kapitaal waardoor je aan het einde van de looptijd het volledige kapitaal nog zal moeten betalen. Veelal onderschreven voor een 2de eigendom of investeringspand.

Lees meer

Gemengde hypotheek

Een gepersonaliseerde mix van 2 verschillende hypotheekvormen maakt het mogelijk om je maandelijkse afbetaling af te stemmen op je mogelijkheden en je hypotheek fiscaal maximaal te optimaliseren.

LEES MEEROverbrugging

Bij een overbruggingskrediet worden meestal enkel intresten aangerekend. Deze hypotheekvorm is speciaal in het leven geroepen om de periode te "overbruggen" tussen het aankopen van een nieuw pand en het verkopen van je huidige pand. Vaak zijn er dan namelijk onvoldoende middelen voor handen.

Lees meer
Speciale hypotheken

DHS Finance biedt ook hypotheken voor specifieke doelen aan zoals het hypothekeren van een huis na een erfenis, een carrièrehypotheek aangepast op je loopbaanplanning of een investeringshypotheek voor je bedrijf. Vraag er naar bij je eigen DHS Finance specialist.

Contacteer ons