Verbouwingen

Als je je bestaande woning wil verbouwen krijg je alleen te maken met de "kosten” van de hypotheek. Ook hier worden de gelden op een geblokkeerde rekening gezet en worden ze in schijven uitbetaald naargelang de vorderingen van de werken.

Hypotheekopbouw

De opbouw van de hypotheek (of het totaalbedrag) bij een verbouwing is afhankelijk van verschillende factoren, dewelke hieronder eens op een rijtje gezet worden, nl.:

  • Kostprijs van de verbouwingen: Het is van belang om vooraleer de financiering te regelen, reeds een gedetailleerd relaas van de uit te voeren werken klaar te hebben, incl. natuurlijk de kostprijs van al deze zaken.
  • Hypotheekaktekosten: bestaan uit de registratierechten, aktekosten, erelonen en inschrijvingskosten
  • Eigen geld/inbreng: Bij een aankoop kan het zijn dat je geen eigen geld kan/wil inbrengen, maar het kan natuurlijk ook dat er wel eigen gelden (spaargelden, winst uit de verkoop van een andere woning, etc.) ingebracht worden. Het is in alle gevallen voordeliger om eigen geld in te brengen, omwille van het feit dat de rentetarieven hierop gebaseerd worden: dus hoe meer eigen gelden, hoe lager de rentetarieven.