Kredieten en persoonlijke leningen

Geld lenen of snel een krediet aanvragen kan handig zijn als je in acuut geld gebrek zit of als je wat extra contanten nodig hebt. De redenen om extra geld aan te vragen variƫren van persoon tot persoon. Een persoonlijke lening of een persoonlijk krediet kan voor allerlei doeleinden worden gebruikt: verbouwen of renoveren, reizen, studie,... of wat de reden ook is, een beetje extra geld kan altijd van pas komen.

Dergelijke kortlopende, goedkope kredieten worden ook wel persoonlijke lening (PL) of lening op afbetaling (LOA) genoemd. Je leent een bepaald bedrag aan een kredietmakelaar of kredietinstelling en je betaalt dat bedrag terug over een bepaalde termijn met intrest. Gewoonlijk is dit een aflossingsplan gelijk aan de hypothecaire lening "Vaste Mensualiteiten".

DHS Finance, je eigen makelaar, ook voor kredieten.

kredieten informatie
Waarop moet je letten

Voordat je ingaat op een aanbod voor een krediet of persoonlijke lening bij een financiƫle instelling is het aan te raden toch een aantal punten goed te bekijken. Wij hebben ze voor je samengevat.

Lees meer
verschillende kredietvormen
De verschillende kredietvormen

DHS Finance licht de verschillende kredietvormen toe op basis van hun definitie, kenmerken en de huidige wetgeving zodat je een beter beeld krijgt van wat deze kredieten precies inhouden en wat de verplichtingen zijn.

Lees meer
bereken je krediet
Zelf je krediet berekenen

DHS Finance heeft een online rekenmodule ontwikkeld die je in staat stelt verschillende aanbieders te vergelijken en meteen online aan te vragen.

Lees meer