De omniumverzekering

Zoals je eerder reeds kon lezen dekt de verplichte burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering voor voertuigen enkel de schade aan derden waarvoor jij aansprakelijk bent. De schade aan je eigen voertuig moet je bijgevolg zelf bekostigen... tenzij je hiervoor een kleine of grote omnium verzekering hebt afgesloten.

Klein omnium

Met de kleine omnium verzekering is je wagen in het algemeen gedekt tegen brand, diefstal, glasschade, schade door natuurkrachten en schade door contact met dieren.

  • Clausule brand: de verzekering vergoedt je bij brand- en/of blusschade maar ook bij schade door vuur, explosie, steekvlammen, bliksem en kortsluiting zonder vlammen.
  • Clausule diefstal: vernieling of beschadiging door diefstal of poging tot diefstal wordt gewaardborgd door de omnium verzekering.
  • Clausule glasbreuk: de verzekering dekt schade aan de ruiten van je wagen.
  • Clausule natuurkrachten: wordt je auto vernield of beschadigd door rotsinstorting, vallende stenen, grondverschuivingen, aardbevingen, lawines, druk of val van een sneeuwmassa of ijsklomp, stormwinden met een snelheid van minstens 100 km/u, hagel, vloedgolven of bij het overstromen van waterlopen dan zal de verzekering je vergoeden voor de schade.
  • Clausule contact met dieren: de omnium verzekering komt tussen indien er schade is na een aanrijding met een dier waarvan u geen eigenaar of houder bent.

Opgelet: de verschillende maatschappijen kunnen verschillende uitsluitingen, limieten en uitbreidingen hanteren. Check dus zeker de algemene voorwaarden van je Omniumverzekering of maak een afspraak met DHS voor een check-up!

Groot omnium

Bovenop de schade gedekt door de kleine omnium ben je met een grote omnium in het algemeen verzekerd voor materiƫle schade door vandalisme, vluchtmisdrijf van de tegenpartij of een ongeval (in fout of in recht).

  • Clausule materiĆ«le schade: de verzekeraar vergoed je bij een ongeval, vandalisme of kwaad opzet van derden.

Opgelet: ook hier zijn er verschillen in de uitsluitingen, limieten en uitbreidingen tussen de verschillende maatschappijen. Check dus zeker de algemene voorwaarden van je Omniumverzekering of maak een afspraak met DHS voor een check-up!