Verzekering persoonlijke ongevallen

Het zal je maar overkomen. Je valt van je ladder bij het snoeien van je haag en breekt je been… en daardoor ben je meteen enkele weken werkonbekwaam. Gelukkig kan een persoonlijke ongevallenverzekering de financiële pijn verlichten. Het ziekenfonds en de hospitalisatieverzekering vergoeden dan wel je medische kosten, maar wat als je na een ongeval bijvoorbeeld blijvend invalide wordt?

De individuele ongevallenverzekering zal bij een ongeval in de privésfeer de schade (blijvende invaliditeit, tijdelijke invaliditeit, overlijden, medische kosten, ....) vergoeden. De persoonlijke ongevallen verzekering is bijgevolg een heel goede aanvulling op je hospitalisatieverzekering!

Wat kost een ongevallenverzekering

Heel wat verzekeraars bieden ongevallenverzekeringen aan maar omdat die verzekering niet verplicht is, zijn de waarborgen niet wettelijk bepaald. De voorwaarden en dekkingen kunnen dus erg verschillen van verzekeraar tot verzekeraar. En dat kan dan weer gevolgen hebben voor de premie. Indien je gevaarlijke sporten beoefent moet je dit ook altijd vooraf melden om achteraf niet voor verassingen te komen staan. De verzekeringsmaatschappij zal voor dat risico een bijpremie aanrekenen of het risico uitsluiten uit de waarborg.